Perustietoa

Suurkuoro

Suurkuoro

Joensuun Mieslaulajat on perustettu vuonna 1911. Yli sadan vuoden ikä on erittäin kunnioitettava saavutus Suomen mieskuorojen joukossa. Vankoista perinteistä huolimatta viime vuosina kuoroon on liittynyt paljon nuoria laulajia. Kuoron eri kokoonpanoissa laulaa yhteensä yli 70 laulajaa, joista nuorimmat ovat hiukan alle parikymppisiä. Joensuussa mieskuorohenki elää vahvana!

Kuoron oma Laulutalo sijaitsee Joensuun ruutukaava-alueella. Laulutalo on kuoron harjoitustila ja vapaa-ajan kokoontumisten keskus. Taloa vuokrataan myös ulkopuolisille juhlatilaksi ja kokous- ja koulutuskäyttöön.

Joensuun Mieslaulajat esittää sekä perinteistä mieslaulua että uudemman tyylin mieskuoro-ohjelmistoa. Joensuun Mieslaulajien pääkuoron toiminta on tavoitteellista ja kunnianhimoista: kuoro on osallistunut Suomen Mieskuoroliiton järjestämään kansainväliseen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailuun ja sijoittunut kaksi kertaa peräkkäin kansallisen sarjan kolmannelle sijalle.

Kuoron joukosta on muodostunut erilaisia pienempiä kokoonpanoja. Tällä hetkellä kuorossa on voimissaan pääkuoron lisäksi kolminkertaista kvartettia vastaava pienryhmä Luolamieslaulajat. Kuoron joukosta on noussut esiin myös kvartetteja. Aktiivisimpia näistä ovat tällä hetkellä valtakunnallistakin menestystä saaneet Pienet Sievät sekä Schönke-Dan ja Huojuva Komppi.

Kuoron hallinnoinnista vastaa hallitus. Hallituksessa on puheenjohtajan lisäksi 9 jäsentä koostuen sihteerin, taloudenhoitajan ja varapuheenjohtajan lisäksi mm. kiinteistönhoidon ja myynnin ja markkinoinnin vastuuhenkilöistä.

Kuoron taiteellisena johtajana ja laulunjohtajana on vuodesta 2015 alkaen toiminut Janne Piipponen.

Joensuun Mieslaulajien Seniorit

Seniorit

Seniorit

Vuonna 2001 kuoron entinen laulunjohtaja, director cantus Toivo Hartikainen, perusti Joensuun Mieslaulajien Seniorit. Seniorit kuuluvat täysivaltaisena osana Mieslaulajiin, eikä kuorolla ole omaa organisaatiota. Laulutalon viikoittaisissa harjoituksissa käy noin 20 miestä. Omia vuosittaisia esiintymisiä mm. juhlissa sekä siunaus- ja muistotilaisuuksissa on parikymmentä. Seniorit konsertoi tietysti yhdessä myös edustuskuoron kanssa.

Seniorit tekee myös matkoja. Joensuun Mieslaulajien Seniorit osallistui Suomen seniorikuorojen yhteistapaamisiin Tampereella 2012 ja Lahdessa 2017 edustaen ainoana ryhmänä koko itäistä Suomea. Seniorikuoron taiteellinen johtaja on Kalle Rintala.

Lisätietoja Seniorien toiminnasta ja esiintymisistä antaa seniorikuoron yhteyshenkilö Pentti Pietarinen, penevapie@gmail.com, p. 040 846 1357.

Hallitus

Mikko Tanskanen, puheenjohtaja
puh. 050 5964360, mikko.tanskanen@gmail.com

Lauri Mehtätalo, sihteeri
Taneli Korhonen, rahastonhoitaja
Onni Ovaskainen, sisäinen viestintä
Hannu Partanen, kiinteistövastaava
Pentti Pietarinen, seniorikuoron edustaja
Ossi Ruotsalainen, varapuheenjohtaja
Timo Uusitalo
Eeki Väänänen
Leevi Väänänen, tiedottaja

Muut toimihenkilöt

Taiteellinen johtaja: Janne Piipponen
Varalaulunjohtajat: Kari Väänänen, Olli Hurskainen
Seniorikuoron taiteellinen johtaja: Kalle Rintala


Nuotistonhoitaja: Hannu Partanen