Kevätkonsertti 6.5.2017

Joensuun Mieslaulajat esiintyy kevätkonsertissaan Konservatorion salissa lauantaina 6.5.2017 klo 17.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Mieslaulajien kevätohjelmistossa on viihteellistä, suomalaista musiikkia viime vuosisadalta. Harry Bergströmin 1950-luvulla Kipparikvartetille säveltämistä lauluista kuoro tulkitsee kaksi. Pitkän linjan lauluntekijä Jukka Kuoppamäen kappaleista kuullaan niin ikään kaksi klassikkoa. Mukana on myös ote tänä kesänä konsertoivan 90-luvun suosikkiyhtye Ultra Bran tuotannosta.

Suomalaisen mieskuorokulttuurin perinteitä vaalien konsertissa kuullaan myös klassisia teoksia kuten Leevi Madetojan Valkeat kaupungit. Pääkuoro tulkitsee myös hovisäveltäjä Olli Hurskaisen juhlavuoden kunniaksi säveltämän laulun Hymni isänmaalle.

Nyt pidettävä konsertti on lähtölaukaus kuoron laulujuhlamatkalle Hämeenlinnaan, missä viikkoa myöhemmin pidetään Suomen Laulajain ja Soittajain Liiton laulujuhlat. Laulujuhlilla on joensuulainen osaaminen myös ohjelmistopuolella edustettuna, sillä pääjuhlassa kaikki mieskuorot esittävät yhteisnumerona Hurskaisen sävellyksen Eino Leinon runoon Hän kulkevi kuin yli kukkien.

Konsertissa esiintyvät pääkuoron lisäksi Joensuun Mieslaulajien Seniorit johtajanaan Markus Hänninen, sekä pääkuoron pienryhmät Poikamieslaulajat ja Pienet Sievät. Joensuun Mieslaulajia johtaa Janne Piipponen. Lippuja saa Carelicumista, kuorolaisilta ja ennen konsertin alkua ovilta. Lipun hinta on 20 € ja opiskelijahinta 10 €. Alle 15-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

Vielä ennen kevätkonserttia Joensuun Mieslaulajia voi kuulla perinteisellä vapunpäivän ravintolakierroksella 1.5. klo 12 Sointulassa, klo 13 Kerubissa ja noin klo 14.15 Teatteriravintolassa.